En telttur trenger slett ikke å være spartansk. Du er kanskje vant til et klumpete underlag, kalde soveposer og utett teltduk, men slik trenger det ikke å være- Planlegg turen godt, sjekk utstyret, og ta gjerne med deg litt ekstra. Det gjelder i hvert fall dersom du er på biltur når du sover i telt. Skal du opp i fjellheimen, er det litt mer begrenset hva du kan bære med deg, men har du med deg bil, kan teltferien bli veldig fin.

Sats på god søvn

God søvn er viktig, hele året, også når du er på ferie. Da våkner du uthvilt, klar til nye opplevelser og eventyr. Sats gjerne på en oppblåsbar madrass i stedet for et tynt liggeunderlag, og ta gjerne med ekstra pledd eller dyner hvis det er kaldt. I tillegg bør du ha med puter. Kjøp gjerne nye putetrekk til ferien, og husk å ha med noen i reserve. Det er jo ikke sikkert du får mulighet til å vaske sengeklærne underveis. Du kan også ha med noen puter som sitteunderlag, slik at dere slipper å sitte på bakken.

God mat hører med

Når du er på teltferie med bil, kan du ha med ekstra mye mat i bilen, slik at du kan spise nesten som hjemme. Med litt ekstra kos, blir teltturen dessuten ekstra populær blant barn og unge, så ta gjerne med noe godteri til kveldene, i tillegg til bøker, kortspill og et par brettspill. Ja, mobil og nettbrett kan underholde, men det er likevel morsommere å gjøre noe sammen. Les høyt for barna, eller samle familien rundt spill. Ta dere tid til litt ekstra familiekos på ferieturen.

Telt er en rimelig løsning

Mange satser på bobil, campingvogn eller leie av hytter når de skal på norgesferie, men telt er en mye billigere løsning. Det kan likevel hende du må overnatte på campingplasser, men teltet gir deg litt ekstra frihet, for det er ofte mulig å sette opp telt andre steder, helt gratis. Bare husk å holde deg til reglene innen allemannsretten. Ikke sett opp teltet på steder det ikke er lov. Men du kan fint sette opp teltet langs skogsbilveier og til og med i nærheten av strender, så sant du ikke skader naturen. Teltet kan du til og med bære med deg litt bort fra veien. Den muligheten har du ikke ed bobil eller campingvogn. Og du trenger ikke å gå milevis inn i skogen for å føle at du er på skogstur. Parker bilen ved en skogsvei, og gå tjue meter inn i terrenget. Ingen blir sliten og lei, og all luksusen kan enkelt bæres med fra bilen og bort til teltet.

konkurrent