Hvordan få med barna på tur?

Et vedvarende problem i dagens samfunn er at barn blir mye sittende inne. Dette er også en trend vi voksne ofte adopterer, og enten det er etter jobben eller midt i helgen, så har vi lett for å gjøre dette. Det er synd, fordi naturen byr på så mange perler. Ofte skylder vi på at barna ikke er interessert i dette, men sannheten er egentlig den at det er vi som ikke orker å bevege oss ut fra godstolen. Faktum er derimot at så lenge vi kommer oss opp av godstolen, så er det ingenting som er bedre for å øke energien enn god luft og gode opplevelser. Får du barna med, noe som nærmest er garantert forøvrig, så setter du en ny standard. Bare ved å bryte litt med sittetradisjonen, så kan du skape en turkultur i familien din!

Hva slags utstyr er viktig?

Et konsept som ofte blir sitert innen tur og mark entusiaster sitt miljø, er at jo mindre du har med deg, jo bedre er du på dette. Selv om dette i og for seg er sant, så er det greit å være forberedt i hvert fall i starten. Selv om det kan være fristende å leve ene og alene av turen, så er det en fordel å ha med seg for eksempel mat. Det gjelder også å kle seg godt, som for eksempel med klær fra Levis barn sin kolleksjon! Med slitesterke klær, så vet du at barna dine holder ut i det som fort kan bli en utfordrende tur. Sist men ikke minst bør du sørge for godt ly dersom du skal overnatte. Det å overnatte under åpen himmel kan virke gøy, helt til det begynner å regne. Vær derfor sikker på at du har med et ekstra regndekke i bagasjen bare i tilfelle!

En oppfordring til å komme seg ut

Det å sitte er ofte blitt sitert som den største epidemien i moderne tid. Mens flere og flere prosesser blir automatisert, så kreves det mindre og mindre av oss. I dag gjør støvsugeren og gressklipperen for eksempel jobben av seg selv, dersom du skulle ønske dette. Dette bare understreker hvor ufattelig late vi er blitt med tid. Da gjelder det å tre ut av latskapen og ta ansvar for sin egen helse. Ikke bare er det å gå på tur en stor fordel for din fysiske helse, men det er også en ganske så god gulrot for din mentale helse, da det hjelper deg å komme ut av hengslene. Hva er vel vakrere enn å nyte norsk natur med dine barn? Det slår i hvert fall TV og spillmaskiner ned i støvlene hver eneste dag i uka!

konkurrent