Når du skal på bobilferie, kan det lønne seg å lage i hvert fall noe av maten selv. Naturligvis bør du ta deg tid til å smake på lokal mat, enten du er på Norgesferie eller kjører bobil til utlandet. Men det trenger heller ikke å være vanskelig å lage middag selv.

Pasta er populært

Hvis du har med hele familien på tur, gjelder det å finne mat som alle liker. Her er pasta ofte et godt valg, og pasta gir deg også veldig mange muligheter. Du kan servere pastaen med kjøtt, fisk eller som vegetarmat. Enkelte typer pasta kan også tilsettes i supper for å gjøre dem fyldige og mer mettende. Kjører du bobil eller campingvogn er det vanligvis enklere å lage varm mat enn dersom du overnatter i telt. Pasta er dessuten enkelt å ha med seg i bobilen. Lær deg gjerne noen nye og spennende pastaretter før ferien, slik at du kan by på noen fristende overraskelser. Båndpasta, som Barilla tagliatelle passer perfekt til sauser, og her er det veldig mange muligheter. Med Barilla tagliatelle kan du variere både sausene og de øvrige ingrediensene, og pasta faller som regel i smak også hos de yngste.

Snik inn litt grønnsaker

Ettersom barn stort sett liker pasta, er pastaretter en fin måte å snike inn litt ekstra grønnsaker i maten. Tomatsaus er jo grønnsaker, og hvis du har problemer med å finne oppskrifter til tagliatelle, kan du fint bruke spaghettioppskrifter og bare bytte ut spagettien med Barilla tagliatelle. Sausen, og den gode pastasmaken, vil gjøre det enklere for barna å spise mer grønnsaker i hverdagen. Prøv deg gjerne fram med ulike grønnsaker, og bruk for eksempel brokkoli eller grønne erter i pastasausen, eller velg grønnsaker som har en mild smak. Barn er mer skeptiske til grønnsaker med sterke smaker, mens pastasausen lettere dekker over smaken til milde grønnsaker.

Rimelig og enkelt

Pasta er enkelt å ta med, spesielt tørr pasta, som Barilla tagliatelle. Eskene trenger ikke å lagres kaldt, så du kan bare legge dem i et skap eller i en pose eller bag i bobilen. En annen fordel med pasta, er at det er en rimelig ingrediens. Du får ganske mye mat av en eske pasta, og du kan lage både enkle og mer avanserte måltider med pastaen. Tørrmat, som tørr pasta kan dessuten lagres veldig lenge. Det gjør pasta til en perfekt matvare å ha på lager til enhver tid. Du bør derimot ikke la rester av kokt pasta bli stående i romtemperatur, for å spise den senere. Det kan gjøre deg syk. Hold deg derfor til oppskriften, og ikke kok mer pasta enn du faktisk trenger.

konkurrent