Kanskje har du endelig bestemt deg for å få ut fingeren og skaffe deg det nødvendige utstyret for camping, og nå står overfor valget mellom bobil og campingvogn. Begge alternativer har sine fordeler, så la oss se på hva som skiller bobil fra campingvogn – slik at du sitter igjen med den rette kunnskapen og kan fatte en avgjørelse. De små forskjellene på disse to campingkjøretøyene har en stor påvirkning på hva du bør velge.

Campingvogn

Dersom det finansielle er av stor betydning, kan vi innlede med å si at en campingvogn som regel er langt billigere. Allerede her er det mange som fatter en avgjørelse. Penger spart betyr mer til overs, som kan brukes til viktige ting å ha med på turen. Ellers er det å ha med seg campingvogn mer lettvint på enkelte punkter, ettersom du kan la den stå igjen på campingplassen dersom du skal et kortere ærend med bil, som for eksempel i butikken.

Denne fordelen har du ikke med bobil, som krever at du tar med deg ditt mobile hjem på enhver kjøretur. Mange foretrekker campingvogn nettopp fordi den kan hektes av. I tillegg har du i en campingvogn som regel større plass å forholde deg til enn i en bobil.

Det negative med campingvogn kontra bobil er at det som regel er mer tidkrevende å få rigget seg opp etter å ha ankommet campingplassen. Dessuten kan det være vanskeligere å kjøre rundt i en campingvogn, særlig inni byer hvor gatene er trange. Å kjøre med henger krever i tillegg ekstra sertifikat.

Bobil

En bobil egner seg bedre til å kjøre lengre avstander, og den er enklere å parkere enn en campingvogn. Når du parkerer en bobil er det dessuten lettere å sette opp spilltank, stor vanntank og strømforsyning. Med tanke på sistnevnte gjelder det å gå for smarte strømkjøp, noe tibber.com/no/ kan hjelpe deg med. Å ha med seg bobil på tur er mer fleksibelt i den forstand at det er enklere å kjøre fra sted til sted.

Reiser du alene eller sammen med andre voksne, eventuelt selvstendige tenåringer, er det greit å ha bobil. Dersom den totale vekten under reisen er på under 3500 kilo, trenger du ikke annet enn førerkort klasse B. Du bruker dessuten etter all sannsynlighet mindre drivstoff når du kjører med bobil sammenlignet med campingvogn.

Ulempen med campingvogn er at prisforskjellene gjør at mange går for campingvogn i stedet. En ny bobil kan gjerne koste deg rundt 800 000 kroner, mens du får en ny campingvogn for kanskje 300 000. Det går selvfølgelig an å kjøpe brukt, men også her vil prisforskjellene mellom campingvogn og bobil være store nok til at flere velger det langt billigere alternativet likevel.

konkurrent