Det har blitt trendy med campingferie blant nordmenn. Nå handler det mer om luksus enn om det å klare seg med lite. Før var det gjerne slik at de som kom fra arbeiderklassen eller de med lite inntekt dro på campingferie. De pakket gjerne bare med seg et telt og primus og dro til nærmeste hyggelige vann. På denne måten kunne familien være sammen og kose seg utenfor husets fire vegger, helt uten å bruke opp hele lønningen. Nå er det kommet et helt nytt ord på markedet, nemlig “Glamping”. Dette betyr rett og slett glamorøs camping! Man kan enten gå til innkjøp av eget luksustelt eller dra på spesielle “glamping-plasser”. Et luksustelt har nesten alt det et hotellrom kan by på av komfort. De er gjerne 5 meter i diameter med 3 meter takhøyde, du sover i skikkelige senger og har mer enn nok plass til å røre på deg.

Friheten er viktigst

Til tross for den nye “glamping-trenden” der det gode liv står i fokus, så er det å kunne reise dit de vil den største grunnen til at folk investerer i en campingbil eller campingvogn. Eller for dens saks skyld et luksustelt. En bobil gjør at du kan reise så mye du vil uten å måtte sjekke inn på dyre hoteller. Derfor er det mange som investerer stort i luksuriøse bobiler der man bor som en konge. De tenker kanskje at det man sparer på hotell, det skal man investere i bobilen? Denne tanken er ikke dum, for på denne måten kan man reise rundt i verden på en meget behagelig måte og slå seg til på de vakreste steder gang på gang. Man møter mange interessante mennesker på veien, og får lære om nye kulturer. I tillegg så er man med på å redusere flyutslippene, siden en bobil erstatter flyturen til varmere strøk. Dette er kanskje den viktigste grunnen til at man kan unne seg litt luksus i camping-hverdagen. Har man en campingbil eller lignende, så er det bare å planlegge neste tur til et nytt og spennende sted.

Tenk på helsa under ferieturen

Canvas hotell har opprettet en trendy luksusteltleir i Telemark. De tilbyr luksus i form av mongolske telt, gourmetmat, luksuriøse madrasser og utfordrende sykkeltraseer. Mange feriesteder kombinerer utleie av campingplass eller telt med tilbud om ulike aktiviteter. Dersom du er lite aktiv ellers i året, bør du ta det litt med ro i starten. husk medisinen din for astma eller andre plager, da fysisk aktivitet kan forverre plagene. Ikke legg ut på en krevende fjelltur eller sykkeltur uten litt trening på forhånd. Dersom du har mange helseplager, kan det heller være smart å kjøre bobilen til et varmere sted. Varmt klima ved havet kan fungere som den aller beste medisin for både astmaplager og hudsykdommer. Noen investerer i campingbil nettopp på grunn av dette. Så snart de har anledning, så setter de seg i bilen og kjører til et sunnere klima. Lite er bedre enn å få bukt med helseplagene, samtidig som man kan ta se et avslappende bad i sjøen eller en cocktail ved bassenget.

konkurrent