Storbycamping høres ut som tre gode ting på en gang, storby med shopping og restauranter, camping med familie og venner, og ferie som alle trenger en gang i blant. Noen byer har faktisk slike grøntområder midt i byen, men om New York sin egen Central Park er neste campingferie er ikke sikkert. Et annet mulig reisemål er Bois de Boulogne, campingen som ligger midt i Paris.

Det som er flott er at man kan kombinere alt det som campingen tilbyr med storbyliv. Det kan være tur i pariserhjulet, runder på kunstmuseum, spise is på bryggekanten eller shoppe i de mange eksklusive butikkene.

På campingen er det litt mer avslappet, og ungene kan løpe fritt mens mor og far slapper av med en god bok. En familie kan fort spare mange tusen på et par overnattinger om man velger camping. Det er viktig å sjekke bilinnredninger og bilutstyr, før man drar av gårde.

Storbycamping i Oslo

Oslo er landets hovedstad og en by med storbycamping:

  • Bogstad camping
  • Ekeberg camping

Bogstad camping ligger rett øst for byen og er landets største campingplass. Den ligger ved Bogstadvannet i Oslo, på grensen til Nordmarka.

Her kan man slå noen runder golf på en ekte golfbane, nemlig Bogstad golfbane. Dette er en helårs-camping man kan overnatte på hele året. En kort svipptur unna ligger Oslos handlegater og avenyer med restauranter og kafeer. Bogstad Camping er en populær campingplass.

Ekeberg er stedet hvor store arrangementer foregår hvert år, vi kan nevne Norway-cup og festivaler. Derfor passer det godt at Ekeberg Camping ligger bare en liten gåtur fra sentrum.

Ekebergsletta er et yndet friluftsområde med godt opparbeidede turstier og en rekke idrettsarenaer, og det er et yndet sted for å ha messer og matfestivaler. Det går kollektivtransport til byen rett utenfor campingplassen mange ganger hver time.

Bobilferie i Oslo

For dem som vil komme enda nærmere byens intense byliv, er det en bobil-parkeringen som ligger ved sjøkanten på Bygdøy. Her er det mange som camper for en natt eller lengre periode. Den har gode solforhold utover kvelden. Det er kort vei til museene og strender som ligger her. Men det er også en storbycamping som gir direkte tilgang til Oslo by.

Sjølyst Marina er en kjempestor brygge med tusenvis av seilbåter. Her er det mye å se på og oppleve for barn og voksne. Mange velger å campe her fordi det er over 200 parkeringsplasser for bobiler her. Marinaen har mange fasiliteter som for eksempel trådløst Internett, toaletter, dusj og handikaptoalett, samt muligheter for tømming av toaletter og kloakkvann i eget anlegg. I nærheten finner man pittoreske restauranter på løpende bånd. Har man tatt med seg syklene er det et godt nettverk av sykkelstier langs fjorden her.

konkurrent