Mange nordmenn har veldig gode minner fra teltturer og campingferie i det store utland — såvel som her hjemme. En god del av de som var barn på 80- og 70-tallet har rukket å få barn selv, og ønsker som foreldre å gi de små opplevelser på campingturer som man selv hadde for mange år siden. Kanskje er nettopp det noe av grunnen til at camping er kommet på moten igjen. Det er imidlertid enkelte faktorer som kan øke sjansen for en vellykket campingtur med familien, og vi skal her se nærmere på noen av dem.

FØR MAN LEGGER UT PÅ CAMPINGTUR

 

  1. Sjekk værmeldingen før avreise. En og annen byge er greit, men værmeldingen er kjekk å sjekke en tid i forveien slik at man kan tilpasse seg været før man reiser og dra dit hvor det er mest sol.
  2. Sjekk campingplassen. Om en vanlig småbarnsfamilie har med seg telt og soveposer, er det nesten alltid plass og man kan velge og vrake i campingplasser. Det man likevel bør gjøre før ankomst er å ta en telefon til campingplassen for å dobbelsjekke plassen og i tillegg sjekke hvilke tilbud de har. Foreksempel kan dette være tilbud på trådløst nett, som alltid er greit å ha i bakhånd om man skulle behøve det.
  3. Ta med dere det som dere bruker ofte. Eksempelvis kjøkkenutstyr med kniver, fjøler, stekepanner, kasseroller og alt det viktigste man bruker iløpet av en helt vanlig dag. Tar man ikke med seg dette ender man opp med å måtte kjøpe inn disse redskapene til en mye dyrere pris eller ikke få tak i dem i det hele tatt. Dette tærer på feriebudsjettet.
  4. Det er smart å ha med seg litt verktøy, sykkel, mobil-lader, varme klær, en god primus og lommelykt.
konkurrent