Et godt telt, litt campingutstyr som gjør opplevelsen uovertruffen og gir deg mulighet til å lage mat ute i naturen, en kjøleboks med mat, pluss noen hundrelapper i plassavgift er det eneste man behøver for en super campingopplevelse.

Det at du har friheten til å forflytte deg fra sted til sted, og bo blant fjorder, fjell og sjø er det som gjør campingferie til det soleklare valget for mange feriehungrige nordmenn. Dessuten har dette landet 250 godkjente campingplasser, noe som skulle tilsi at det er mange ledige plasser til og med i fellesferien. Dette er veldig praktisk og gjør at man stort sett ikke behøver å bestille på forhånd. Dette medfører en ekstra frihet og fleksibilitet til de som er ute og reiser.

VG Forbruker lagde sommeren 2010 en test som skulle finne Norges beste campingplasser. Nummer 1 over flere år av beste campingplasser og en sekser på terningen på VG Forbruker er Skottevik Feriesenter. Skottevik Feriesenter er en kjempestor campingplass i Lillesands vakre skjærgård. Dette populære feriesenteret har hele fem idylliske strender og en flott beliggenhet i naturskjønne omgivelser. Skottevik kan friste med blant annet minigolf, volleyball og basketball-baner, gratis kano og båtutlån, samt et flott område som er tilrettelagt for dykking for både små og store. Du kan til og med leie forskjellige båter beregnet på fisking. Gjestene kan også nyte en stor TV-stue og campingplassen har i tillegg både kiosk og gatekjøkken.

Nummer 2 i testen, med en god femmer på terningen, er Kristiansand Feriesenter.

Denne campingplassen ligger idyllisk til rett ved sjøen og innehar 230 campingplasser. Om dagen såvel som på kvelden kan sultne gjester kose seg med grillmat på kroen. Ellers finnes en internett-cafe og en butikk. Til barna finnes det masse ulike aktiviteter, alt fra sandvolleybaner til dykkesenter.

Nummer 3 i denne testen er Moysand Familiecamping med masse moro for småbarnsfamilier.

Favorittaktiviteten til barna som gjester Moysand er å kose seg med film på storskjerm på områdets strandcafe. Barna kan virkelig være aktive her på denne campingplassen med blant annet fire store og flotte trampoliner. For dem som liker å spille volleyball finnes det en strandvolleybane om været tillater å spille ute. Et godt pluss med Moysand Familiecamping er at barna har fått eget dusjanlegg og sanitæranleggene er gode.

konkurrent