Camping er ikke lenger for eldre ektepar i store grilldresser eller tallrike barnefamilier som griller pølser og drikker øl. Stadig flere i alle aldersgrupper velger å legge ferien ut i naturen med venner, og spesielt i Norge og Sverige har det blitt trendy å ta sekk på ryggen istedenfor å pakke kofferten. Med nærhet til naturen og eventyrlige opplevelser sammen med gode venner er det kanskje ikke så rart, men hva er det som gjør at stadig flere, og spesielt unge, sverger til å campe fremfor å ta inn på hotell i Spania eller Portugal? Det er det flere grunner til. Les videre for å lære mer om hva som er nytt på campingfronten! Kanskje ender du selv på en campingtur?

Stadig mer bekvemt

Så hva er camping? Det er alle ferieturer hvor du tar med deg ditt eget “hjem”, enten det er telt, gapahuk, campingbil eller -vogn eller combi-camp. Uansett hva som passer best for deg, så er det lite tvil om at de siste tiårenes utvikling har gjort camping til en langt mer bekvem og komfortabel opplevelse enn det pleide å være. Med moderne telt og vogner, godt turutstyr, campingstoler og -bord som veier minimalt og selvfølgelig gode klær er du sikret å nesten ikke savne noen av hjemmets fasiliteter. Det handler om å hoppe i det om camping er nytt for deg, og våge å prøve noe nytt. Eventyr og nærhet til naturen har også blitt trendy de siste tiårene, og like mange unge som gamle foretrekker å utfordre seg selv ute i naturen fremfor å reise på chartertur. Husk at du ikke er nødt til å eie campingvogn, du kan også leie!

Skap ditt eget feriehjem med halvpermanent camping

En ny trend som har bredt om seg i Skandinavia de siste ti årene er å kjøpe campingvogn og skape seg et halvpermanent feriehjem ved å bygge ut en egen del av campingplassen. En idé er å bygge en platting med materialer fra Byggmax.no hvor du kan sette grill, spisebord og komfortable stoler eller sofa. En annen mulighet er å investere i et vedoppvarmet badekar. Å la kroppen slappe av i naturlig oppvarmet vann med gode venner eller partner og en øl i hånda er ikke det verste en kan oppleve. På en permanent plass kan du også investere i solcellepanel både for matlaging, varme, varmtvann og underholdning. Om du liker en mer rotløs tilværelse, er en roadtrip gjennom Europa eller USA en fantastisk opplevelse. Lei dere en komfortabel vogn, de finnes i alle prisklasser, og legg ut på landeveien og eventyr!

konkurrent