Forberedelser

Å campe på en musikk festival kan være en av de største gledene du opplever, men det kan også bli den verste opplevelsen om du ikke er forberedt på dårlig vær osv. Det beste er å lage en liste over de mest nødvendige tingene du trenger, og etterpå teste utstyret i hagen eller et annet sted utendørs. Været kan være veldig uforutsigbart når det er musikk festival. Det kan være super varme dager til kalde netter og tilfeldige stormer. Man må være forberedt, så pakk klær for all slags vær. Hygiene kan være en stor nødvendighet for mange personer. Festivaler har som regel dusjer tilgjengelig, men enkelte folk føler at de trenger et hotellrom og en dusj for å utføre de nødvendige hygieniske behovene sine. Trenger du kostyme eller parykk til festivalen, kan du gå inn på partyking.no for å skaffe deg en. Når du camper på en festival, kan du si farvel til døgnrytmen din. Hvis du er nødt til å få dine 7-8 timers søvn, vil du ikke få det hvis du camper på en festival. Enten om musikken varer til 6 på morgenen, eller om du har bråkete naboer. Pakk noen lydisolerende øreplugger, da kan du kanskje få noen timers søvn.

På camping området

På festivaler er det veldig lett å bli kjent med de du camper rundt. En av de største gledene med å dra på festival, er at du får møte mange mennesker du blir kjent med. Det finnes også en del tyver man skal være obs på. Dessverre er det alltid noen som skal ødelegge for andre, så sørg for at du sikrer teltet ordentlig, og at du tar med verdisaker som lommebok og mobil, om du måtte legge igjen noen av tingene, legg det inni klær og surr det rundt med andre klær, eller gjem det i gjenstander som er verdiløst for tyver. Selv om man låser utsiden av teltet, kan vedkommende fort åpne teltet på siden med en kniv, men det er ofte lite sannsynlig på dagtid, siden folk pleier som regel å være aktive rundt camping området på den tiden.

Mat og vann

Skal du være på festivalen et par dager, er det greit å ha med deg rasjonerings poser, som du kan helle kokende vann i, eller boksemat. Det finnes også boder på festival området hvor du kan kjøpe mat, men det er ikke alltid den billigste løsningen, selv om noe av det kan være billig. Det er også veldig greit å ha med seg masse vann. Sørg for å alltid ha noen flasker med vann i teltet, og en med deg, for det kan bli mye dehydrering ved mye dansing, drikking av alkohol osv. Så sørg for at du får i deg nok vann under oppholdet.

konkurrent