Liker du å campe, og har familien din en lang tradisjon med å dra på campingtur? Eller har du kanskje lite eller ingen erfaring med det og tenker at det ikke er noe for deg? Da bør du kanskje tenke om igjen, fordi du vet nemlig ikke hva du kan gå glipp av. Det er mange måter å campe på, og det finnes en metode for hver type personlighet og lommebok. Du kan velge å dra på tur alene, eller du kan ta med hele familien og vennekretsen. Du kan velge å slå opp et lite telt langt inne i skogen i en helg, eller du kan bo et par uker i en husvogn på en campingplass. Det er helt opp til deg.

Ikke sett grenser for deg selv

Å dra på tur trenger ikke koste mye penger. Campingplasser varierer veldig mye i pris, og om du slår opp et telt ute i naturen får du ingen andre utgifter enn maten du tar med deg. Om du er heldig kan du til og med tjene litt penger mens du er på tur. I Kirkenes kan man for eksempel tjene penger på gåturer i skog og mark med trekkhundene som ikke har noe å gjøre på sommeren. Dette blir ikke bare lønnsomt for turisten som går, men er også både hyggelig og sunt for hundene som får luftet seg med noen nye venner. Og om du har en bevegelseshemning trenger det heller ikke stoppe deg, selv om bratt terreng i skog og fjell kan bli en utfordring er de fleste campingplasser tilpasset personer med krykker eller rullestoler. Dermed er det bare å komme seg ut dit og kose seg.

Husk å pakke smart

Selv om det kan være både billig og enkelt å campe bør du allikevel pakke riktig til turen. Du bør tenke på hvor du blir borte og hvilke tilbud som finnes i nærheten når du pakker ting som mat, drikke og toalettpapir. Å pakke med seg riktige klær er også veldig viktig å tenke på. Fottøyet er spesielt viktig å tenke på om turen innebærer mye gåing. Heldigvis finnes det gode Adidas sko for alle størrelser og aldre, så om du mangler gode sko er det kanskje på tide å gå til innkjøp av et nytt par? Du bør også tenke på å tilpasse de andre klærne eller årstiden og værmeldingen. Det kan bli kaldere enn du kanskje tror på natten når du camper, men ta heller ikke for mye unødvendig bagasje om du det må bæres langt.

konkurrent