Camping blir stadig mer populært og særskilt i de skandinaviske landene. Mange velger campingferie fordi de mener at det gir mer nærhet til familien og de aller beste vennene, mens andre velger camping rett og slett på grunn av den unike nærheten til naturen som det gir. Uansett årsak, ser man at interessen øker blant alle grupper i samfunnet. Hvorfor nettopp camping er blitt så populært skal vi se nærmere på i denne artikkelen.

Selv blant de mest velstående i Norge er det populært med camping som ferieform, men da som glamping. Det som skiller denne typen camping fra konvensjonell camping er gjerne at camping blant denne gruppen ofte består av glamorøse tilbygg til campingvognen eller at campingplassen også er en del av luksuriøse spa-anlegg der man har mulighet til å spise godt og pleie seg selv. Likevel vil nok mange som hegner om denne formen for camping si at de også setter stor pris på den nærheten til naturen som campingen gir. Siden de mest velstående i samfunnet også gjerne innehar lederstillinger eller annet stressende arbeid, så kan camping og natur gi en etterlengtet ro for både kropp og sjel.

Den aller vanligste formen for camping finner sted om sommeren. Særlig par reiser gjerne på camping-tur for å kose seg, og ha god tid til hverandre. Disse er gjerne opptatt av roen og renheten som naturen gir dem og mange av dem stortrives med friluftsaktiviteter som klatring og lignende. For dem er det midt i blinken å ta med seg telt fordi det gir friheten til nettopp å velge hvor man skal tilbringe natten. Småbarnsfamilier derimot, ønsker gjerne å leie en campinghytte eller en bobil. Dette er mindre fleksibelt enn om man overnatter i telt og innebærer at man må overnatte på samme sted, men passer nok bedre for denne gruppen. Spesielt gjelder dette dersom det er lagt til rette for muligheten til sjøliv i nærheten, med aktiviteter som for eksempel båtleie,vannski, fisking, bading og lignende. Ridning, sykling, natursti og minigolf er også populært blant barnefamilier.

I Norge er vi utrolig heldige som har godt og vel over 250 campingplasser som er godkjente. De fleste av disse gir deg friheten til å velge om du ønsker å bo i telt, egen hytte eller campingvogn/bobil.

På denne siden vil du kunne finne flere ideer og forslag som kan komme til god nytte dersom du planlegger en campingferie i Norge. Enten du reiser alene, som par, med vennegjengen eller tar med deg familien, finnes det gode alternativ. Med noen gode råd i bakhånd, er kan man lettere legge til rette for at campingferien skal tilfredsstille hele reisefølget, og bli en god og minneverdig opplevelse man kan se tilbake på med glede.

konkurrent